کابل کواکسیال چیست؟

جدول محتوایی

درباره کابل کواکسیال

کابل کواکسیال چیست؟ به انواعی از کابل‌های ساخته‌شده از مس گفته می‌شود که برای انتقال داده کاربرد دارد و در ساختار آن یک غلاف محافظ از جنس پلی اتیلن، اطراف رشته‌های سیمی را پوشش می‌دهد.

مهم‌ترین ویژگی کابل‌های کواکسیال (Coaxial) که گاهی با نام هم‌محور نیز شناخته می‌شوند، عدم ایجاد تداخل سیگنال‌ها است که آن را به گزینه‌ای کاربردی برای انتقال دیتا در مکان‌های مختلف و با فواصل طولانی تبدیل می‌کند.

انواع کابل کواکسیال

خرید کابل کواکسیال

حال که می‌دانید کابل کواکسیال چیست؟ باید گفت از این محصول برای ارسال داده‌های اینترنتی، پخش تلویزیونی و سایر ارتباط‌های دیجیتالی استفاده می‌کنند که دارای انواع مختلفی است و براساس معیارهای خاصی تقسیم‌بندی می‌شود.
اولین نمونه از کابل‌های کواکسیال در سال 1880 توسط یک ریاضی‌دان انگلیسی ساخته شد و بعداز آن نمونه‌های مختلفی از این محصول به تولید انبوه رسید که درحال‌حاضر می‌توان با توجه به نوع نیاز خود یکی از آن‌ها را تهیه کنید.

انواع کابل کواکسیال ایرانی

در کشور ما تولیدکنندگان مختلفی درزمینه ساخت این محصول فعالیت می‌کنند و بر همین اساس برای دسته‌بندی کابل‌های کواکسیال ایرانی، نام برند سازنده مود توجه قرار می‌گیرد.
هرکدام از این برندها معمولا کابل‌هایی را تولید و به بازار عرضه می‌کنند که متناسب با کیفیت مواد اولیه، استانداردهای تولید، مدل، نوع کاربرد و قیمت با یکدیگر تفاوت دارند.

انواع کابل کواکسیالrg

دلیل استفاده از نماد rg در کنار نام کابل کواکسیال چیست؟ به‌طور معمول در زمان نام‌گذاری چنین محصولاتی یک پیشوند قرار می‌دهند که مخفف عبارت Radio Guide (هدایت رادیویی) است.
این نماد نشان‌دهنده گیج یا امپدانس کابل است و هر اندازه عدد نوشته‌شده در کنار آن بیشتر باشد معمولا هسته هادی که در مرکز قرار دارد، نازک‌تر خواهد بود که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • RG6
  • RG8
  • RG11
  • RG58
  • RG59
  • RG60
  • RG142
  • RG178
  • RG179
  • RG213

کابل کواکسیال ضخیم

سوال مهم این است که دلیل توجه به میزان ضخامت برای دسته‌بندی کابل کواکسیال چیست؟ به‌طور کلی در هر صنعتی برای انتقال داده‌های مختلف باید میزان مقاومت کابل و مسافت انتقال داده بررسی شود که ضخامت رشته‌های به‌کار رفته، تاثیر زیادی بر این معیارها دارد.
در همین راستا برخی از انواع کابل‌های کواکسیال به‌دلیل داشتن هسته مسی ضخیم‌تر با نام Tick net شهرت دارند. داشتن قطری برابر با 0.5 اینچ و امکان انتقال سیگنال در مسافت‌های طولانی از سری ویژگی‌های اصلی این مدل است.

کابل کواکسیال نازک

قطر کابل‌های نازک چیزی در حدود 0.25 اینچ است که باعث می‌شود انعطاف‌پذیری خیلی بالایی داشته باشد و بتوان به‌راحتی آن را خم کرد. برای انتقال داده با استفاده از این مدل محدودیت فاصله وجود دارد.

کابل کواکسیال ترکیبی چیست؟

قرارگیری یک زوج کابل برق در کنار کواکسیال باعث می‌شود تا این محصولات را با عنوان ترکیبی نام‌گذاری کنند که بیشترین استفاده را در سیستم‌های دوربین مداربسته دارند.
اینکه دلیل قراردادن یک سیم برق در کنار کابل کواکسیال چیست؟ به این مسئله مربوط می‌شود که با انجام این کار، هنگام انتقال هم‌زمان جریان الکتریکی و داده‌های مورد نیاز میزان نویز کاهش پیدا می‌کند؛ اطلاعات به‌درستی منتقل می‌شوند و همچنین کیفیت تصاویر ارتقا می‌یابد.
کابل کواکسیال صوتی چیست
کابل کواکسیال صوتی به‌طور اختصاصی برای انتقال صدا در ابزارهای دیجیتالی مورد استفاده قرار می‌گیرد که درحال‌حاضر یکی از گزینه‌های مناسب برای جایگزینی کابل‌های HDMI به‌شمار می‌رود.
دررابطه‌با با اینکه ویژگی‌ مهم این نوع از کابل کواکسیال چیست؟ درنظرگرفتن مواردی همچون امکان پشتیبانی از سیگنال‌های صوتی مختلف شامل DTS و PCM اهمیت زیادی دارد.

کابل کواکسیال آنتن چیست

کابل‌های کواکسیال که برای گیرنده‌های تلویزیونی و ماهواره‌ای به‌کار می‌روند به این خاطر که داده‌ها را ازطریق آنتن به گیرنده مورد نظر انتقال می‌دهند به‌طور معمول در بازار با این نام شناخته می‌شوند.

کاربرد کابل کواکسیال

انواع کاربرد کابل کواکسیال چیست؟ برای ایجاد ارتباط تلفنی، تلویزیونی و رادیویی معمولا از کابل‌های کواکسیال در مسافت‌های طولانی استفاده زیادی می‌شود که وظیفه محافظت در برابر تداخل‌های الکترومغناطیسی را بر عهده دارند. دیگر کاربردهای مهم عبارت‌اند از:

  • برای طراحی سیستم‌های کابلی زیردریایی
  • ساخت دوربین‌های مداربسته
  • راه‌اندازی تجهیزات ویدیویی خانگی
  • برای انتقال داده در وسایل دیجیتالی

کابل کواکسیال چیست

کابل کواکسیال استاندارد

به کابل‌های کواکسیال ضخیم، اترنت استاندارد هم می‌گویند که کاربرد آن‌ها معمولا در موارد خاص است و به‌عنوان ستون مهره شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند. به‌کارگیری هسته مسی با ضخامت بالا یکی از مهم‌ترین دلایل در تعیین کاربرد این محصول به‌شمار می‌رود.

ساختار کابل کواکسیال

ساختار کلی کابل‌های کواکسیال از سیم رسانای مسی، عایق پلاستیکی، غلاف محافظت‌کننده و یک بخش فلزی تشکیل می‌شود که قرارگیری آن‌ها در کنار هم امنیت داده‌های انتقالی را افزایش می‌دهد.
دلیل عایق‌بندی لایه مرکزی کابل کواکسیال چیست؟ زمانی که مفتول مسی در میان تعدادی از لایه‌های محافظ قرار می‌گیرد سیگنال‌ها در بستر مناسبی محصور می‌شوند و نویزهای الکتریکی تا حد امکان کاهش پیدا می‌کند.
برای لایه داخلی کابل‌های کواکسیال می‌توان از یک سیم ساده یا تعدادی رشته‌های به هم تابیده استفاده کرد که در ابتدا توسط یک لایه دی‌الکتریک پوشش داده می‌شود و بعداز آن فویل مسی و عایق بیرونی از جنس PVC، اجزای داخلی را در برمی‌گیرد.

اجزای کابل کواکسیال

طراحی و ساخت این نوع از کابل‌ها با استفاده از مشخصه‌های مختلفی انجام می‌شود که درنظرگرفتن تمامی آن‌ها باعث انتقال صحیح داده‌ها خواهد شد اما ویژگی‌های اصلی کابل کواکسیال چیست؟ طول و وزن از مهم‌ترین موارد محسوب می‌شوند که به صورت زیر هستند.

طول کابل کواکسیال

کابل‌های کواکسیال معمولا با توجه به نوع کاربرد خود و همچنین ضخامتی که برای هسته مرکزی در نظر گرفته می‌شود دارای طولی بین 90 تا 500 متر هستند که امکان انتقال داده در مسافت‌های مختلف را فراهم می‌کنند.
مدل‌های نازک حداکثر کارایی را تا مسافت 185 متری را ارائه می‌دهند، این درحالی است که کابل‌های کواکسیال ضخیم را می‌توان برای فواصل طولانی‌تری تا 500 متر هم مورد استفاده قرار داد.

وزن کابل کواکسیال

دیگر ویژگی اصلی کابل‌های کواکسیال وزن آن‌ها است که متناسب با معیارهایی مانند طول، تعداد لایه‌های بافته‌شده، جنس عایق و قطر خارجی افزایش یا کاهش پیدا می‌کند که در زمان خرید می‌توانید این مورد را بررسی کنید.

ورودی کواکسیال

در جواب اینکه منظور از ورودی کابل کواکسیال چیست؟ می‌توان به این مورد اشاره کرد که بخش مورد نظر برای اتصال کابل به منبع تولیدکننده داده نقش ورودی را بر عهده دارد.

خروجی کواکسیال

به نوعی از اتصال‌دهنده‌ها که در بخش انتهایی کابل قرار می‌گیرند و باعث می‌شوند تا داده‌ها بدون هیچ‌گونه تداخل سیگنالی به محل اصلی خود برسند، خروجی کابل‌های کواکسیال می‌گویند.

انواع کانکتورهای کابل کواکسیال

کانکتورها اجزایی به‌شمار می‌روند که برای اتصال کابل‌ها به دستگاه‌های دیگر استفاده می‌شوند که نحوه اتصال آن‌ها متفاوت است و شامل موارد زیر هستند:

  • BNC: این نوع کانکتور کواکسیال برای اتصال یا قطع سریع جریان داده در تجهیزات RF، رادیو، تلویزیون و سیگنال‌های ویدیویی به‌کار می‌رود.
  • TNC: این مدل نوعی کانکتور کوچک و ضدآبی است که اغلب برای تلفن‌های همراه کاربرد دارد.
  • SMB: کانکتورهای نسخه SMB از محبوب‌ترین مدل‌ها برای انتقال داده در تجهیزات صنعتی و مخابراتی هستند.
  • DIN 7/6: برخوداری از مقاومت در برابر رطوبت باعث می‌شود که کاربرد زیادی برای سیستم‌های ارتباطی در مناطق مختلف داشته باشند.

امپدانس کابل کواکسیال چیست؟

نوعی اصطلاح رایج که هنگام استفاده از کابل‌های کواکسیال به‌کار می‌رود، امپدانس بوده که به‌معنی میزان مقاومت الکتریکی در برابر انتقال جریان است و با واحد اهم نشان داده می‌شود.
تعیین میزان امپدانس کابل‌های کواکسیال براساس استاندارد JIS3501 انجام می‌شود که به‌طور معمول ثابت نیست و مقادیر مختلفی دارد که دراین‌بین مدل‌های 50 و 75 اهم کاربرد بیشتری دارند.

راهنمای خرید کابل کواکسیال

مهم‌ترین موارد حائز اهمیت برای خرید کابل کواکسیال چیست؟ باید در هنگام خرید این نوع از کابل‌ها اطلاعات مربوط به سلامت بافت هادی، عایق و روکش را به‌صورت دقیق بررسی کرد.
قرارگرفتن بخش هادی در مرکز و اینکه عاری از هرگونه مواد خارجی همچون روغن باشد اهمیت بالایی دارد و ازطرفی عایق نباید حباب‌گرفتگی داشته باشد. اطمینان از اتصال روکش به بافت زیرین نیز ضروری به‌نظر می‌رسد.
به‌طور کلی باید تمامی قسمت‌هایی که در ساختار کابل‌های کواکسیال وجود دارد، کاملا سالم باشند که برای دسترسی به محصولاتی با کیفیت بالا بهتر است تولیدکننده معتبری همچون شینا نوین کابل را انتخاب کنید.

قیمت کابل کواکسیال

عوامل مختلفی را می‌توان نام برد که به‌طور مستقیم بر تعیین قیمت نهایی کابل‌های کواکسیال تاثیر می‌گذارند که در هنگام خرید، برای مشتریان بررسی این معیار از اهمیت بالایی برخودار است. برخی از این موارد عبارت‌اند از:

  • برند تولیدکننده
  • جنس مواد مورد استفاده
  • قطر کابل
  • طول
  • نوع کابل کواکسیال
  • جنس پوشش خارجی
  • میزان ضخامت روکش
  • فرکانس قابل استفاده

جمع‌بندی

کابل کواکسیال چیست؟ به انواعی از کابل‌های مسی عایق‌شده با فلز، کواکسیال می‌گویند که هدف اصلی از طراحی آن‌ها برای انتقال داده‌های تلویزیونی، رادیویی و تلفنی بدون بروز تداخل در سیگنال‌ها است.

این محصولات دارای وروی و خروجی هستند و از بخش‌های مختلفی همچون هادی، عایق، شیلد مسی و روکش نهایی تشکیل می‌شوند که می‌توانید برای خرید بهترین نمونه‌ها به وب‌سایت شینا نوین کابل مراجعه کنید.

درباره کابل کواکسیال
آشنایی با کابل ها
محمد واجدی

کابل کواکسیال چیست؟

کابل کواکسیال چیست؟ به انواعی از کابل‌های ساخته‌شده از مس گفته می‌شود که برای انتقال داده کاربرد دارد و در ساختار آن یک

ادامه بلاگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *